همه چیز درباره چرخ گوشت صنعتی
راه اندازی هر کسب و کاری تجهیزات مخصوص به خود را می طلبد. در حقیقت یکی از عوامل مهمی که موجب می گردد در کارمان موفق شویم استفاده از وسایل مرغوب و با کیفیت است. با مطالعه این مقاله با همه چیز درباره چرخ گوشت صنعتی آشنا خواهید شد.
چرخ گوشت صنعتی یکی از کاربردی ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی است که برای چرخ کردن گوشت به شکل های مختلف استفاده می شود. در واقع می توان این دستگاه را یکی از تجهیزات آماده سازی رستوران و آشپزخانه دانست.
بسیاری از قصابی ها و پروتئینی ها برای راحتی مشتریان خود یک چرخ گوشت صنعتی در فروشگاه خود قرار می دهند تا بر اساس نیاز مشتری، گوشت را برایشان چرخ کنند. همینطور بعضی از رستوران هایی که به کیفیت غذای خود اهمیت می دهند می توانند با خرید یک چرخ گوشت صنعتی تسمه ای یا رومیزی اعتماد مشتریان خود را جلب کنند. انواع چرخ گوشت صنعتی برای خریداری در بازار موجود می باشد.
چرخ گوشت صنعتی تسمه ای یکی از این مدل ها است. این نوع چرخ گوشت صنعتی با موتور تسمه ای کار می کند و بر اساس تعداد تسمه و اندازه دهانه خروجی گوشت در صنایع غذایی اندازه های مختلفی دارد. چرخ گوشت32 تسمه ای از پرکاربرد ترین انواع چرخ گوشت صنعتی است که اندازه تیغه آن 32 متر است. چرخ گوشت تسمه ای42 هم پس از مدل 32 بسیار کاربرد دارد.
همچنین توان موتور این چرخ گوشت ها از 4 اسب بخار تا 10 اسب بخار است. با چرخ گوشت صنعتی تسمه ای می توان تا چهارصد کیلوگرم گوشت را چرخ کرد و بسیاری از مدل های آن دارای چرخ هستند تا به راحتی بتوان آن ها را جابجا کرد.
چرخ گوشت صنعتی رومیزی یکی دیگر از انواع چرخ گوشت های صنعتی می باشد. چرخ گوشت های رومیزی اغلب دارای موتور گیربکسی هستند و توان آنها بین یک تا دو اسب بخار است و گاهی اوقات برای چرخ کردن گوشت در منازل نیز کاربرد دارند. بیشتر مدل های چرخ گوشت رومیزی از جنس استیل ساخته می شوند تا با شست و شوی مداوم آسیبی به آن ها نرسد.
چرخ گوشت صنعتی گیربکسی نوع دیگری از چرخ گوشت صنعتی می باشد. در واسطه میان موتور و قطعاتی مانند گلویی، روده و تیغ از چرخ دنده ها و گیربکس استفاده شده است. این نوع طراحی باعث می شود تا تمام توان خروجی موتور به قسمت چرخ کردن برسد.
علاوه بر آن چرخ گوشت گیربکسی می تواند در قدرت ها و توان های مختلف نیز کار کند. دلیلی که سبب می شود بعضی از مشتریان تمایل به خریدن این دستگاه نداشته باشند این است که زمانی که شما از مواد غذایی آب دار مانند پیاز در این سری از چرخ گوشت ها استفاده کنید، آب این مواد وارد چرخ دنده ها و گیربکس می شود و روغن آن ها را پاک می کند. پاک شدن روغن ها سبب می شود تا این مدل از چرخ گوشت بعد از مدتی به سر و صدا بیفتد و در آخر خراب شود.
کاربرد چرخ گوشت صنعتی را در ادامه شرح می دهیم. چرخ گوشت صنعتی در مکان های تجاری که با چرخ کردن گوشت فراورده و محصولاتی را تولید می کنند، کاربرد دارد. از جمله این مکان های تجاری می توان به رستوران ها، کترینگ های بزرگ و کوچک، فست فودها، قصابی ها، آشپزخانه های صنعتی، برخی فروشگاه ها وغیره اشاره کرد. توجه به یک سری نکات قبل از خرید چرخ گوشت صنعتی ضروری می باشد.
ابتدا به برند سازنده دستگاه توجه کنید. به قدرت موتور، کلید حرکت برعکس و غیره دقت کنید. دستگاهی را خریداری کنید که قابلیت حرکت برعکس را داشته باشد تا بتوانید به راحتی تکه های گوشت را از آن جدا کنید.
ظرفیت خروجی دستگاه هم بسیار مهم است و معمولا به صورت کیلوگرم بر دقیقه محاسبه می شود. قیمت چرخ گوشت صنعتی و جنس بدنه آن هم بسیار مهم است. چرا که همانطور که پیشتر نیز گفتیم چرخ گوشت صنعتی یکی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی است که در راه اندازی رستوران، کترینگ، فست فود، کبابی و همچنین قصابی ها به جهت چرخ کردن حجم زیادی از گوشت و مرغ در سریع ترین زمان کاربرد دارد.
این محصول در انواع مختلف با ابعاد و ظرفیت های متنوع و به دو صورت گیربکسی و تسمه ای تولید و عرضه می شود که در ادامه به معرفی ویژگی های بیش تر چرخ گوشت صنعتی پرداخته ایم. همان طور که اشاره شد این محصول در انواع مختلفی شامل چرخ گوشت صنعتی رومیزی، کوچک، ایتالیایی، بزرگ و نیمه صنعتی تولید می شود.
چرخ گوشت های صنعتی شامل تسمه ای و گیربکسی می باشند. تسمه ای و گیربکسی از جمله اصطلاحاتی می باشند که مربوط به سیستم انتقال موتور این دستگاه است. چرخ گوشت های تسمه ای پیش تر از نوع گیربکسی تولید و مورد استفاده قرار می گرفتند.
همه چیز درباره چرخ گوشت های صنعتی
چرخ گوشت های صنعتی یکی از مهم ترین تجهیزات آماده سازی رستوران ها، کبابی ها و تمام کسب و کارهایی است که نیاز به آماده سازی و چرخ کردن حجم بالایی از گوشت است. این چرخ گوشت به طور کامل از استیل ضد زنگ ساخته شده است و کیفیت بالایی از سلامت و بهداشت را دارا است. دستگاه چرخ گوشت صنعتی سرعت عمل سرآشپزها را افزایش می دهد و بازدهی آشپزخانه صنعتی را به طور چشمگیری بالا می برد.
پیشتر نیز اشاره کردیم که چرخ گوشت صنعتی دارای دو نوع اصلی گیربکسی و تسمه ای و بصورت رومیزی و ایستاده می باشد. اندازه دهانه ی چرخ گوشت که 12، 22, 32، 42 و 52 می باشد بیانگر اندازه گیری در چرخ گوشت است.
از دهانه های 32و 42 در رستوران های متوسط و بزرگ می توان استفاده کرد. از مهم ترین مشخصات چرخ گوشت صنعتی می توان به قدرت و سرعت چرخ کنندگی، قدرت موتور و وزن خود چرخ گوشت اشاره کرد. مواردی که باعث کندی و خرابی چرخ گوشت صنعتی می شوند بدین شرح است. خالی کار کردن چرخ گوشت باعث افزایش دور موتور و فرسودگی زود هنگام قطعات می شود. خرد کردن پیاز به وسیله ی چرخ گوشت به دلیل خاصیت خورندگی آب پیاز، تیغه ها کند می شود. شما می توانید از تیغه و پنجره جداگانه فقط برای خرد کردن پیازها استفاده نمایید. استفاده مداوم و بدون وقفه از چرخ گوشت نیز باعث خرابی آن می گردد. حتما پس از 15 الی 20 دقیقه استفاده، به مدت 5 دقیقه به چرخ گوشت استراحت دهید. خرد کردن سبزیجات باعث نفوذ آب سبزی به داخل موتور و فرسایش قطعات خواهد شد.
چرخ کردن گوشت منجمد نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث کندی چرخ گوشت صنعتی می شود. به منظور چرخ کردن گوشت منجمد حتما باید از چرخ گوشت گیربکسی نمره 42 استفاده شود. بد نیست کمی با تاریخچه چرخ گوشت صنعتی نیز آشنا شویم.
چرخ گوشت ها یکی از ابزارهای ضروری در هر آشپزخانه خانگی، رستوران یا هر مکانی است که به طور تجاری باید گوشت را چرخ یا مخلوط کنند. چرخ گوشت ها از قرن 19 میلادی جایگزین چاقوهای بزرگ آشپزخانه شده اند که وظیفه خرد کردن گوشت ها را داشته اند. تولید چرخ گوشت ها در طول زمان رشد زیادی داشته و حتی شکل آن ها با چرخ گوشت های اولیه تفاوت زیادی پیدا کرده است. در دنیای امروز سه نوع چرخ گوشت وجود دارد چرخ گوشت های دستی، چرخ گوشت صنعتی و چرخ گوشت ترکیبی. ابتدا به معرفی چرخ گوشت دستی می پردازیم. این وسیله شبیه به چرخ گوشت های اولیه است که بدون موتور کار می کرده اند. هنوز هم در محل هایی که برق وجود ندارد استفاده از این چرخ گوشت ها رواج دارد. از این چرخ گوشت ها برای مصرف صنعتی نمی توان استفاده کرد.
جنس این نوع چرخ گوشت از استیل ضد زنگ و یا روکش آلومینیوم است که کمترین میزان آلودگی را دارند. دومین مورد چرخ گوشت صنعتی می باشد. اگر حجم بالایی از گوشت موجود باشد، نمی توان از چرخ گوشت دستی یا چرخ گوشت های کوچک و خانگی استفاده کرد.
ویژگی های چرخ گوشت های صنعتی
ویژگی چرخ گوشت های صنعتی این است که انواع مختلف گوشت را می توان در آن چرخ یا ترکیب کرد. چرخ گوشت تلفیقی بدین صورت است که این نوع چرخ گوشت ها بیشتر مصرف خانگی دارند تا استفاده صنعتی. به عنوان مثال این چرخ گوشت ها قابل تبدیل به میکسر، آبمیوه گیری و غیره می باشند. حال که دسته بندی های اصلی را نام بردیم بهتر است که به زیردسته بندی های دیگری که در مورد چرخ گوشت صنعتی وجود دارد نیز نگاهی بیاندازیم.
یکی از سوالاتی که هنگام خرید چرخ گوشت صنعتی باید از خود بپرسید این است که گوشت های شما بیشتر یخ زده است یا معمولی. همان طور که گوشت ها به دو بخش تازه و یخ زده تقسیم می شوند، چرخ گوشت ها نیز همین دسته بندی را دارند. به عنوان مثال بعضی از چرخ گوشت ها فقط برای چرخ کردن گوشت های تازه طراحی شده اند و بعضی دیگر نیز برای گوشت های یخ زده. این چرخ گوشت ها می توانند قالب های گوشت یخ زده با دمای منفی 25 درجه را به راحتی خرد کنند. قبل از این که اقدام به خرید چرخ گوشت صنعتی کنید به این دقت کنید که کدام نوع از آن ها را نیاز دارید.
دومین سوالی که باید از خود بپرسید این است که چه میزان گوشت در روز چرخ می کنید. حجم گوشت هایی که در طول روز قرار است چرخ کنید چه قدر است. جواب دادن به این سوال تکلیف شما را برای خرید یک چرخ گوشت مناسب روشن می کند.
به عنوان مثال اگر گوشت های زیادی در طول روز قرار نیست خرد شوند، یک چرخ گوشت با حجم معمولی نیز کار شما را راه خواهد انداخت. اما اگر مانند کبابی ها نیاز به چرخ کردن مقدار زیادی گوشت در روز دارید با توجه به حجم کارتان، چرخ گوشت صنعتی مناسب خود را می توانید تهیه کنید. یکی از سوالات مهم در رابطه با قیمت چرخ گوشت صنعتی می باشد. اینکه تا چه میزان می توانید هزینه کنید. چالش اصلی در این است که چه میزان بودجه دارید و چه دستگاهی می توانید متناسب با میزان بودجه خود خریداری کنید. چرخ گوشت صنعتی ممکن است یکی از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه ای باشد که قصد خرید آن را دارید.