نکات مهم در استفاده از چرخ گوشت صنعتی

انواع چرخ گوشت صنعتی:

1- چرخ گوشت صنعتی تسمه ای و گیربکسی

2- چرخ گوشت صنعتی تمام استیل و نیمه استیل

3- چرخ گوشت صنعتی رومیزی و ایستاده

چرخ گوشت تسمه ای یا چرخ گوشت گیربکسی:

ساختار طراحی شده برای انتقال قدرت موتور در چرخ گوشت صنعتی، باعث ایجاد دو مدل گیربکسی و تسمه ای شده است. در مدل گیربکسی نیروی موتور به کمک چرخ دنده هایی که دورن گیربکس یا جعبه دنده هستند، منتقل می شود، اما در مدل تسمه ای به کمک تمسه این اتفاق می افتد.

در چرخ گوشت گیربکسی به دلیل ساختار خطی گلویی، روده و تیغه نمی توان از چرخ گوشت برای چرخ کردن مواد آبدار مانند پیاز استفاده کرد؛ زیرا آب تولید شده پشت گلویی جمع می شود و از چرخ گوشت خارج نمی شود که این موضوع باعث ایجاد بوی نامطبوع  و آسیب به قطعات داخلی چرخ گوشت می شود. در حالی که در چرخ گوشت تسمه ای آب و مواد باقیمانده، داخل چرخ گوشت باقی نمی مانند. به همین دلیل چرخ گوشت تسنه ای برای رستوران ها و کبابی ها مورد مناسب تری خواهد بود.

چرخ گوشت صنعتی تمام استیل و نیمه استیل

جنس بدنه و جنس قطعات داخلی تعیین کننده مدل های تمام استیل و نیمه استیل در چرخ گوشت صنعتی هستند. در مدل تمام استیل، بدنه و تمام قطعات داخلی چرخ گوشت مانند گلویی، طوقه و ماردون، از استیل ساخته می شوند، اما در مدل نیمه استیل فقط بدنه از جنس استیل می باشد و قطعات داخلی از چدن ساخته می شوند.

قطعات اصلی چرخ گوشت صنعتی:

– موتور

– تیغه

– یاطاقان

– پنجره

– مارپیچ (ماردون)

– گلویی

– اهرم ثابت کننده

چرخ گوشت صنعتی ایستاده و رومیزی:

چرخ گوشت های صنعتی در دو مدل ایستاده و رومیزی تولید می شوند. چرخ گوشت ایستاده که به مدل مبله شناخته شده است، دارای پایه و چرخ است، حجم های بالاتری از گوشت را در یک ساعت چرخ می کند و دارای نمره 32 به بالا است. نمره های کوچکتر مانند 32 و 42 برای رستوران ها ی متوسط و بزرگ استفاده می شود. مدل رومیزی حجم کمتری از گوشت را چرخ می کند و دارای نمره 12، 22 و  32 می باشد.

نمره چرخ گوشت صنعتی:

در مدل های مختلف چرخ گوشت صنعتی شاخصه ای با عنوان نمره مطرح می شود. نمره، قطر تیغه بر حسب میلی متر می باشد. برای مثال چرخ گوشت صنعتی الکتروکار مدل EC-18  دارای تیغه ای به قطر 22 میلی متر یا همان نمره 22 است.

انواع چرخ گوشت بر اساس میزان خروجی:

حجم گوشتی که قرار است در رستوران، قصابی یا کارخانه چرخ شود، تعیین کننده سایز چرخ گوشت مناسب است. مشخصه ی ” نمره ” معرف میزان خروجی چرخ گوشت است. چرخ گوشت های متوسط و بزرگ دارای نمره 12 ، 22 ، 32 و 42 هستند که حداکثر 1200 کیلوگرم گوشت را در ساعت چرخ می کنند.

چرخ گوشت های منجمد یا چرخ گوشت زیر صفری:

اغلب چرخ گوشت های صنعتی به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند گوشت های گرم و تازه را به راحتی چرخ کنند. اما گاهی اوقات برخی از مجموعه ها گوشت را به صورت منجمد تهیه می کنند و یا گوشت هایی که قبلا خودشان منجمد کرده اند را می خواهند چرخ کنند. چرخ گوشت های معمولی برای این کار مناسب نیستند و حتما باید از چرخ گوشت هایی استفاده شود که قدرت موتور و ساختار آنها به گونه ای طراحی شده که بدون بروز مشکل، قابلیت چرخ کردن گوشت منجمد را داشته باشد. معمولا در رستوران ها و آشپزخانه های بسیار بزرگ که سرعت انجام کار و همچنین رعایت اصول بهداشتی و جذب نشدن آلودگی توسط گوشت منجمد که در محیط بیرون قرار دارد، مهم است، چرخ گوشت زیر صفر گزینه مناسبی است.

قیمت چرخ گوشت صنعتی

قیمت چرخ گوشت صنعتی به موارد زیر بستگی دارد:

1- برند

2- میزان خروجی

3- رومیزی و ایستاده بودن

4- استیل و نیمه استیل بودن

5- تسمه ای و گیربکسی بودن

نکات مهم در انتخاب چرخ گوشت صنعتی:

1- توان چرخ گوشت صنعتی: هر چقدر توان دستگاه بیشتر باشد یعنی سرعت چرخ کردن گوشت بیشتر است. اگر توان چرخ گوشت متناسب با نیازتان باشد، این امر به طولانی شدن عمر مفید موتور کمک می کند و مانع از آسیب رسیدن به موتور می شود. استفاده از چرخ گوشت صنعتی با توان بالا برای چرخ کردن حجم کمی از گوشت و بالعکس باعث آسیب به چرخ گوشت می شود.

2- ظرفیت چرخ گوشت صنعتی: مقدار گوشت چرخ شده در زمان بیان گر ظرفیت چرخ گوشت می باشد. چرخ گوشت های صنعتی ظرفیت های مختلفی دارند. مثلا چرخ گوشت با نمره 32 و 42 از 40 کیلوگرم تا 1200 کیلوگرم گوشت را می توانند در یک ساعت چرخ کنند. چرخ گوشت با نمره 52 قابلیت چرخ کردن 4000 کیلوگرم گوشت در ساعت را دارد که حجم بسیار بالایی است و در کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی کاربرد دارد. با توجه به نوع استفاده و حجم گوشت مورد نیاز خود، می توانید از چرخ گوشت با ظرفیت مناسب استفاده کنید.

3- پنجره چرخ گوشت صنعتی: پنجره های مختلف چرخ گوشت، امکان چرخ کردن گوشت در سایز های مختلف را می دهد. پنجره های کوچک رشته های نازک و پنجره های بزرگتر رشته های بزرگتر تولید می کنند. با توجه به نیاز می توانید سری های مختلف پنجره را همراه با چرخ گوشت خریداری کنید.

4- جنس چرخ گوشت صنعتی: قطعات داخلی چرخ گوشت از استیل و چدن ساخته شده اند، اگر استفاده زیادی از چرخ گوشت دارید بهتر است از چرخ گوشت تمام استیل استفاده کنید در غیر این صورت به دلیل شست و شوی زیاد ممکن است قطعات زنگ بزنند.

برخی از مدل های جدید چرخ گوشت صنعتی مجهز به یک سیستم حفاظت دمایی هستند. این سیستم هنگامی که چرخ گوشت مدت زمان زیادی به صورت پیوسته کار کرده و موتور آن داغ شده است، شروع به کار می کند. سیستم حفاظت دمایی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به موتور، چرخ گوشت را خاموش می کند و تا زمانی که موتور خنک نشده است اجازه روشن شدن دستگاه را نمی دهد. برای دیدن مدل های مختلف از برند های مختلف چرخ گوشت صنعتی اینجا کلیک کنید.

نکات مهم در استفاده از چرخ گوشت صنعتی:

1- حجم بالایی از گوشت را به صورت یکباره چرخ نکنید. حتما پس از 20 الی 30 دقیقه استفاده، چند دقیقه به چرخ گوشت استراحت دهید.

2- برای تولید گوشت چرخ کرده یکدست سعی کنید از یک نفر به عنوان مسئول ثابت جهت تنظیمات چرخ گوشت استفاده نمایید.

3- جهت جلوگیری از رشد میکروب ها، پس از شست و شوی تیغه و پنجره، آنها را در یخچال قرار دهید.

4- برای چرخ کردن پیاز حتما از تیغه و پنجره جداگانه استفاده کنید. آب پیاز به دلیل اسیدی بودن، خاصیت خورندگی دارد و باعث کندی تیغه و پنجره می شود.

5- بعد از پایان کار، ابتدا تیغه و پنجره چرخ گوشت را باز کنید سپس از کلید معکوس برای باز شدن خودکار سایر متعلقات استفاده نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
امداد برترچرخ گوشت تسمه ایچرخ گوشت صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تعمیر چرخ گوشت صنعتی

مطالب پیشنهادی

keyboard_arrow_up