تفاوت چرخ گوشت های صنعتی
چرخ گوشت یکی از تجهیزات مهم کبابی ها و مغازه های قصابی است که در انواع مختلفی وجود دارد و به آشپز کمک می کند تا حجم زیادی از گوشت را در سریع ترین زمان چرخ و آماده کند. دو مدل رایج چرخ گوشت های صنعتی شامل چرخ گوشت گیربکسی و تسمه ای هستند که در ابعاد و با ظرفیت های مختلف در بازار موجود هستند، با وجود اینکه هر دو مدل چرخ گوشت صنعتی از جمله محبوب ترین چرخ گوشت ها هستند اما با یکدیگر فرق هایی نیز دارند.
چرخ گوشت تسمهای
این مدل چرخ گوشت ها از یک موتور الکتریکی برای ایجاد حرکت ویبره ای برای آسیاب کردن گوشت استفاده میکند. این نوع چرخها به وسیلهی یک تسمه به موتور متصل هستند که باعث چرخیدن پیچ و خمش داخل چرخ گوشت میشود. چرخ گوشت تسمهای معمولاً سبکتر و قابل حمل تر هستند و برای استفاده در محیطهای خانگی یا کاربردهای کم حجم مناسب هستند.
چرخ گوشت گیربکسی
چرخ گوشت گیربکسی از یک گیربکس برای انتقال قدرت مکانیکی استفاده میکند. این گیربکس معمولاً از چندین دنده تشکیل شده و میتواند به نوعی مقدار قدرت و سرعت مورد استفاده را تنظیم کند. این نوع چرخ گوشت ها برای استفادههای صنعتی یا کاربردهای حرفهای که نیازمند قدرت و استحکام بیشتر هستند، مناسب است.
بررسی مهمترین تفاوت های چرخ گوشت تسمه ای و گیربکسی
از جمله مهمترین تفاوت های این دو مدل چرخ گوشت صنعتی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- چرخ گوشت های تسمه ای در مقایسه با گیربکسی قدیمی تر هستند و در واقع تاریخچه ی طولانی تری دارند، به عبارت دیگر اولین چرخ گوشت های ساخته شده از نوع تسمه ای بودند.
- چرخ گوشت های تسمه ای در مقایسه با مدل گیربکسی قیمت ارزانتری دارند.
- چرخ گوشت های گیربکسی در مقایسه با مدل های تسمه ای قدرت بیش تری دارند.
- چرخ کردن همزمان گوشت و پیاز در مدل های گیربکسی به دلیل ورود آب پیاز و تجمع آن در بخش انتهای دستگاه به قطعات چرخ گوشت گیربکسی آسیب وارد خواهد کرد.
- در چرخ گوشت های تسمه ای می توان مواد دارای آب را داخل دستگاه ریخته و به راحتی چرخ کرد، در این مدل چرخ گوشت ها آب داخل دستگاه جمع نشده و به قطعات چرخ گوشت تسمه ای آسیبی وارد نخواهد شد.