معرفی چرخ گوشت های صنعتی تسمه ای
چرخ گوشت های صنعتی تسمه ای قدیمی ترین و در عین حال پرکاربرد ترین نوع چرخ گوشت است که بهترین انتخاب برای رستوران ها و فست فودی هاست.
چرخ گوشت صنعتی ابزاری بسیار ضروری و یکی از مهم ترین ابزارهاچرخ گوشت تسمه ای از جمله مرسوم ترین و ارزان ترین انواع آن است که از تجهیزات آشپزخانه صنعتی شمرده می شود و عموما متقاضیانی که مایل به صرف هزینه کمتر برای خرید چرخ گوشت هستند، نمونه های چرخ گوشت تسمه ای را انتخاب می کنند .
علی رغم وجود تمایزهایی میان چرخ گوشت تسمه ای و چرخ گوشت گیربکسی که کفه برتری را به سوی نمونه های گیربکسی سنگین می کند، نمونه های تسمه ای نیز کارکردها و بعضا مزایای خاص خود را دارند.
انواع چرخ گوشت های صنعتی
انواع چرخ گوشت صنعتی به دو نوع کلی تقسیم می شود. چرخ گوشت ایستاده و چرخ گوشت رومیزی. هر یک از این انواع می تواند نمونه های متفاوتی داشته باشد. از جمله اینکه هر یک می تواند نمونه چرخ گوشت تسمه ای یا چرخ گوشت گیربکسی هم داشته باشد.
چرخ گوشت صنعتی رومیزی معمولاً برای چرخ کردن گوشت با حجم کم به کار می رود و از چرخ گوشت شماره 12 تا چرخ گوشت شماره 42 متغیر است. چرخ گوشت صنعتی ایستاده که چرخ گوشت صنعتی مبله نیز نامیده می شود، ارتفاع بلندی دارد و عموما پایه دار و چرخ دار است و چرخ گوشت های شماره 32 و بالاتر را شامل می شود.
انواع چرخ گوشت صنعتی از لحاظ توانایی چرخ کردن بر حسب دمای گوشت به دو نوع چرخ گوشت بالای صفری و چرخ گوشت زیر صفری تقسیم می شوند. چرخ گوشت صنعتی با قابلیت چرخ کردن گوشت گرم (چرخ گوشت بالای صفری) اغلب در آشپزخانه های صنعتی کوچک و متوسط، رستوران ها و مراکز تهیه غذا که برای غذاهای خود از گوشت گرم استفاده می کنند به کار برده می شود.
چرخ گوشت زیر صفری قابلیت آن را دارد تا قطعات بزرگ گوشت یخ زده تا دمای 25- درجه سانتیگراد را نیز چرخ کند. این در حالی است که از چرخ گوشت تسمه ای عموما برای کبابی ها یا مشاغل مشابه و وابسته استفاده می شود. شاید معروف ترین چرخ گوشت تسمه ای ایرانی را چرخ گوشت تسمه ای الکتروکار نامید.
انواع چرخ گوشت صنعتی از نظر قطر تیغه با نمره های 12، 22، 32،42، 200 و 240 موجود هستند. این اعداد به قطر تیغه چرخ گوشت اشاره می کنند. به این ترتیب چرخ گوشتی با تیغه 12 میلی متری خواهیم داشت. چرخ گوشت های نمره 12، 22،32 و 42 چرخ گوشت های معمولی و با ظرفیت متوسط بوده که برای استفاده در رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی مناسب هستند.
چرخ گوشت های با نمره 200 و 240 نیز با توجه به ظرفیت بالایی که دارند در کیترینگ های بزرگ و کارخانجات تهیه و بسته بندی گوشت چرخ شده و در کل مکان هایی با ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع چرخ گوشت صنعتی بر اساس نوع انتقال قدرت موتور
انواع چرخ گوشت صنعتی بر اساس نوع انتقال قدرت موتور نیز به دو گروه چرخ گوشت صنعتی تسمه ای و چرخ گوشت صنعتی گیربکسی تقسیم می شوند. در چرخ گوشت گیربکسی همانطور که از نامش پیداست از چرخ دنده هایی که درون گیربکس (جعبه دنده) قرار گرفته اند برای انتقال نیرو استفاده شده است. در چرخ گوشت تسمه ای نیز به جای استفاده از چرخ دنده، از تسمه برای انتقال قدرت موتور استفاده شده است.
مزیت چرخ گوشت تسمه ای بر چرخ گوشت گیربکسی در آن است که از چرخ گوشت گیربکسی به دلیل اینکه ساختار گلویی و روده و تیغه به صورت خطی بوده و در یک راستا طراحی شده اند، نمی توان برای چرخ کردن موادی که آبدار هستند و در حین چرخ شدن آب پس می دهند، استفاده کرد.
موادی مانند پیاز اگر با چرخ گوشت گیربکسی چرخ شوند باعث آسیب دیدن چرخ گوشت خواهند شد زیرا بعد از چرخ کردن پیاز آب آن در پشت گیربکس جمع شده و قادر به خارج شدن نیست.
اما چرخ گوشت تسمه ای با توجه به ساختار متفاوت آن برای چرخ کردن اینگونه مواد بسیار مناسب تر خواهد بود. ساختار چرخ گوشت تسمه ای به گونه ایست که نیاز به چک کردن و تخلیه آب یا ذرات باقی مانده از مواد چرخ شده ندارد و اینگونه ذرات و مایعات هرگز در چرخ گوشت تسمه ای جمع نمی شود.
پس در مکان هایی مانند رستوران ها و کبابی ها که علاوه بر چرخ کردن مواد گوشتی و پروتئینی برای تهیه برخی غذاها مانند گوشت کبابی نیاز به چرخ کردن پیاز نیز هست، چرخ گوشت تسمه ای بهترین دستگاه برای اینگونه مشاغل است.
برای تعمییر چرخ گوشت صنعتی با متخصصین امداد برتر در ارتباط باشین.